Алича має приємний смак і легку кислинку. Для більш вираженого смаку додамо лимон. Щоб плоди сильно не полопалися під час варіння, попередньо вымочим їх в гарячому сиропі. А сам процес варіння розділимо на три етапи. Фактично, варення потрібно буде просто доводити до кипіння. Таким методом плоди збережуть форму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Алича – 600 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 500 мл
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з аличі з кісточками з лимоном на зиму. Варимо сироп: у каструлі змішуємо цукор-пісок і воду. Ставимо на плиту. Доводимо сироп до кипіння і проварюємо п’ять хвилин.
Аличу добре промиваємо, плодоніжки обриваємо, плоди з дефектами видаляємо. Поміщаємо аличу в глибоку миску. Лимон миємо, ріжемо на кружечки, видаляємо кісточки. Кладемо до аличі.
Заливаємо аличу з лимоном гарячим сиропом і залишаємо остигати.
Переливаємо аличу з лимоном і сиропом в посуд для варіння варення, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, варимо п’ять-десять хвилин. Потім знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження. Такий цикл повторюємо ще два рази. Готове варення буде мати прозорий сироп і м’які цілі плоди.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Гаряче варення розливаємо по стерильним банкам. Закриваємо кришками, ставимо банки догори дном, щоб перевірити герметичність. Накриваємо пледом і даємо варенню повільно охолонути, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачного!