Одним з головних зимових десертів по праву вважається ягідний джем. Велика різноманітність літніх ягід дозволяє заготовити на зиму улюблені ласощі на будь-який смак. Варення з черешні досить швидко приготувати. Єдине, з чим доведеться повозитися – з видаленням кісточок. Варитися варення короткими циклами у декілька етапів, тому ягоди в ньому залишаються цілими і зберігають свій початковий смак і колір.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Черешня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з черешні без кісточок? Черешню промиваємо в друшляку під струменем теплої проточної води, видаляємо плодоніжки і залишаємо в друшляку на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Потім за допомогою спеціальної машинки видаляємо з ягід кісточки.
Посипаємо черешню цукром і залишаємо при кімнатній температурі, щоб ягоди пустили сік. Так як черешня соковита ягода, їй вистачить 1-2 годин.
Потім ємність з ягодами ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 10 хвилин. Після чого знімаємо ємність з вогню і залишаємо джем при кімнатній температурі до повного охолодження на кілька годин. Потім знову ставимо джем на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин і знімаємо. Таку процедуру можна повторити 3 рази.
Прокип’ятити джем в третій раз, розкладаємо його по стерилізованим банкам і щільно закручуємо прокип’яченими кришками. Залишаємо джем остигати при кімнатній температурі.
Баночки з остившім джемом прибираємо на зберігання в комору або інше темне місце. Трохи джему залишаємо для дегустації. Приємного апетиту!
Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Джем з черешні Джем з черешні без кісточок на зиму Черешня на зиму