Існує міф, що корисне – це завжди щось несмачне. Однак розвіяти цей міф дуже просто: приготуйте для сім’ї варення з черешні і червоної смородини. Це справжній вітамінний заряд для домочадців, який наповнить їх енергією. І, що не менш важливо, це ще й дуже смачне і ароматне ласощі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Полуниця – 1 кг
- Черешня – 0,5 кг
- Смородина червона – 0,3 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з черешні і червоної смородини. Полуницю перебрати, видалити ягід у плодоніжки. Полуницю вимити під холодною водою, просушити на паперовому рушнику. Червону смородину перебрати, вимити і просушити. Ягоди червоної смородини відправити у велику каструлю, товкачиком трохи їх перемять. Додати до червоної смородини полуницю, засипати ягоди 1 кілограмом цукру. Дати ягодам настоятися, щоб вони пустили сік.
Черешню перебрати, промити, видалити кісточки шпилькою або спеціальним пристосуванням. Перекласти черешню в іншу каструлю, засипати цукром, залишити до появи соку. Потім каструлю з черешнею відправити на невеликий вогонь, довести масу до кипіння. Постійно помішуючи, варити її 5 хвилин.
Каструлю з пустившими сік полуницею і червоною смородиною також відправити на повільний вогонь, довести до кипіння. Потім перелити сюди черешню, обережно все перемішати. Варити варення близько 10 хвилин, постійно помішуючи його і знімаючи пінку. Потім вогонь вимкнути, дати варенню охолонути. А після знову відправити на вогонь на 10 хвилин.
Розлити варення з черешні і червоної смородини за заздалегідь стерилізованим банкам. Банки закатати, перевернути, укутати ковдрою і дати охолонути. Потім банки переставити в холодне темне місце для зберігання на зиму. Приємного апетиту!
Варення з полуниці Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення із червоної смородини Заготовки з полуниць на зиму Королівське варення з абрикосів