Черешня і вишня дуже схожі, але між ними є й відмінність. У джемі, приготованому з поєднання цих ягід, буде і черешневий солодкість, і пікантна вишнева кислинка. Такий джем ідеально підходить в начинку для домашньої випічки. У цьому рецепті вам пропонується додати в джем пектин, що значно скорочує час варіння і зберігає натуральний смак свіжих ягід.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня – 700 гр.
- Вишня – 700 гр.
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Пектин – 40 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з черешні і вишні? У ягід видаліть плодоніжки. Черешню покладіть в друшляк і промийте проточною водою. Потім залиште на деякий час, щоб стекла вода.
Таким же чином підготуйте вишню.
Будь пристосуванням видаліть у черешні та вишні кісточки.
Ягоди перекладіть в посуд для варіння варення. Додайте до них трохи води і вилийте сік, зібраний від кісточок. Посуд помістіть на середній вогонь і доведіть ягідну масу до кипіння. Коли ягоди закиплять, насипте до них розраховане кількість цукру, добре перемішайте і варіть джем на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Джем періодично помішуйте і знімайте пінку з поверхні.
В окремій мисочці змішайте пектин з цукром згідно інструкції.
Пересипте пектин в джем і відразу добре перемішайте, щоб він не зібрався в грудочки. Поваріть джем з пектином на середньому вогні протягом 4-5 хвилин і вимкніть вогонь.
Приготований джем гарячим розлийте в стерильні баночки і відразу герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Баночки з джемом з черешні і вишні остудіть і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих заготовок!
Варення з вишні без кісточок Варення з вишні з пектином Варення-п'ятихвилинка з вишні без кісточок Вишня з цукром на зиму Джем з черешні без кісточок на зиму