Варення з черешні з додаванням лимонної кислоти – смачне і незвичайне ласощі, що підходить для зимового зберігання. Варення з черешні виходить густий по консистенції, а самі ягоди будуть варитися у власному соку. Колір готового ласощі дуже насичений янтарний. Ніжний, солодкий, з легкою кислинкою десерт з черешні сподобається всій родині!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Черешня – 1 кг
  • Лимонна кислота – 12 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з черешні з лимонною кислотою. Для приготування даного варення відбираємо тільки великі та найбільші красиві ягоди. Закип’ятіть воду і обшпарте черешню окропом. Потім відкиньте ягоди на друшляк, щоб стекла рідина. Після цього засипаємо ягоди цукровим піском.

Ставимо ємність з черешнею і цукровим піском на вогонь. Коли ягідна маса закипить, проваріть її всього 5 хвилин. Не забувайте помішувати варення, щоб воно не пригоріло. Після цього вимикаємо газ і остуджуємо ягідну масу до кімнатної температури. Коли варення охолоне, знову ставимо його на помірний вогонь і після закипання варимо 5 хвилин. Остуджуємо. Коли ягідна маса буде провариваться в третій раз, додайте до неї лимонну кислоту і також тримайте на вогні після закипання всього 5 хвилин. Лимонна кислота допоможе готовому варення в процесі тривалого зберігання не засахариваться.

Варення після третин варіння у гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим заздалегідь ємкостей, закриваємо щільно кришками. Остуджуємо під теплою ковдрою в перевернутому вигляді, після цього переміщаємо на зберігання в прохолодне місце.

Ароматне, густе і неймовірно смачне варення з черешні готово!

Приємного вам чаювання!

Варення Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні п'ятихвилинка Черешня на зиму