Черешня – ягода досить солодка. Для того, щоб розбавити солодкість варення з черешні, можна використовувати лимон – він додасть кислинку і освіжаючий цитрусовий аромат. Дуже до речі доведеться і кориця – її впізнавана нотка чудово поєднується і з солодким смаком черешні, і з цитрусовим акцентом.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Черешня (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати варення з черешні з лимоном і корицею легко! Ягоди черешні перебираємо. Гілочки, листя, випадкове сміття та дефектні плоди викидаємо. Ягоди ретельно промиваємо проточною водою. Даємо воді стекти, помістивши черешні в друшляк. Очищаємо кожну ягоду від кісточки. Очищені черешні поміщаємо в посуд для варіння варення і засипаємо цукровим піском. Перемішуємо, накриваємо посуд рушником і залишаємо на п’ять-шість годин, щоб виділився сік.

Після закінчення зазначеного часу ємність ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння. При періодичному помішуванні варимо варення протягом п’ятнадцяти хвилин. Знімаємо з плити і даємо варенню повністю охолонути.

Після остигання ставимо ємність на плиту і знову доводимо варення до кипіння. Поки варення нагрівається, ретельно промиваючи проточною водою лимон. Нарізаємо його на тонкі шматочки. Попутно обов’язково виймаємо кісточки, оскільки в готовому варення вони можуть давати гіркоту. Після закипання додаємо в варення лимонні шматочки. Перемішуємо і при кипінні середньої інтенсивності уварюємо варення протягом двадцяти-тридцяти хвилин. За п’ять хвилин до закінчення варіння додаємо корицю і перемішуємо.

Гаряче варення фасуємо за попередньо простерилизованным, сухим банкам і закриваємо сухими стерильними кришками. Даємо варення в банках повністю охолонути і прибираємо його на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з лимоном Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Черешня на зиму