Апетитне розкішне варення з черешні ви легко приготуєте своїми руками, на радість гостям і домочадцям. Подібне варення частенько роблять з агрусу, але варіант з черешнею більш простий – горішок кладеться на місце кісточки. Це ласощі ідеально до чаю, солодкого столу.
Інгредієнти: на 2 л.
- Черешня жовта – 1,5 кг
- Сахар-пісок – 1,5 кг
- Волоський горіх – 200 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з черешні з волоським горіхом, свіжу черешню переберіть, промийте в проточній воді і видаліть листочки і плодоніжки. За допомогою спеціального пристосування (або без нього) видаліть з кожної ягоди кісточки. Будьте дуже уважні, оскільки в ягідки потрібно вставити на місце кісточок горішки. Можете заповнити всі ягоди або якусь частину з них.
Фаршировану горіхом черешню відправте в миску, куди всипте відразу весь цукровий пісок і дуже акуратно перемішайте. Залиште тару з заготівлею на ніч в кімнаті, прикривши марлею. Годин шість мінімум ягідки повинні постояти.
Після закінчення покладеного часу перемістіть миску з ягодами на плиту і варіть на повільному вогні до закипання, а після закипання ще п’ять хвилин. Варення має повністю охолонути протягом півдоби, а після цього процес варіння потрібно повторити. Все повинно бути три підходи, після яких можна закочувати варення.
Коли ви проваріть варення з черешні і волоського горіха в третій раз, розлийте його по стерильним банкам і закрутіть кришками. Остигати варення повинно догори дригом без всякого утеплення, а потім його можна зберігати навіть за кімнатної температурі в темному місці.
Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з горіхами Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Варення з черешні п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з черешні без кісточок на зиму Черешня на зиму