Черешня – дивно смачна і корисна ягода, яку з задоволенням використовують не тільки у свіжому вигляді, а також і для приготування різноманітних заготовок на зиму. Так як в черешні міститься природний пектин, варення і джем з неї виходять трохи густіше, ніж з вишні. Сьогодні ми займемося приготуванням густого джему з черешні, а для того щоб додати йому ще більш густу консистенцію, ми будемо використовувати трохи желатину, також для додавання джйому невеликий кислинки – будемо використовувати трохи лимонної кислоти.
Інгредієнти: на 2 л.
- Черешня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Лимонна кислота – 20 гр.
- Вода – 700 мл
- Желатин харчовий – 8 гр.
Процес приготування:
Для приготування варення з черешні з желатином ми відбираємо стиглу черешню хорошої якості. Кладемо її в друшляк і промиваємо під струменем теплої проточної води. Потім викладаємо на бавовняний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб стекла вода. Після чого у ягід видаляємо плодоніжки і за допомогою спеціальної машинки або шпильки видаляємо кісточки.
У сотейник наливаємо воду, додаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Помішуючи, доводимо сироп до кипіння, після закипання додаємо в каструлю очищену черешню. Добре перемішуємо і варимо на повільному вогні близько 10 хвилин. Після чого знімаємо сковороду з вогню. Даємо джему охолонути 2-3 години.
Після того, як джем повністю охолов, знову ставимо його на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин. Наприкінці варіння в сотейник, додаємо лимонну кислоту. У невелику ємність відкладаємо кілька ложок сиропу, даємо йому охолонути і додаємо желатин. Добре перемішуємо і відправляємо до ягід. Джем добре перемішуємо за допомогою дерев’яної ложки, щоб весь желатин рівномірно розподілився по джему, проварюємо масу 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
Готовий гарячий джем розкладаємо по стерилізованим скляним банкам, щільно закриваємо кришками, банки перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого джем прибираємо на зберігання в холодильник.
Варення з черешні Джем з черешні Джем з черешні без кісточок на зиму Черешня на зиму