Додавання до варення з червоної смородини желатину дозволяє швидше приготувати цей смачний десерт і зменшити кількість цукру. Але для заготівлі на зиму краще використовувати желюючий цукор, так як нього додано лимонка як натуральний консервант.
Інгредієнти: на 1 л.
- Смородина червона – 1.3 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желатин харчовий – 20 – 25 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з червоної смородини з желатином? Ягоди червоної смородини спочатку переберіть, видаляє дрібне сміття. Відокремлювати ягідки від гілочок не потрібно. Потім смородину промити холодною водою, покладіть в глибоку посуд і рукою ягоди подавіть.
Посуд з ягодами поставте на невеликий вогонь, доведіть до кипіння, зніміть поверхні пінку і вимкніть вогонь.
протягом 10-15 хвилин ягоди трохи остудіть і потім перетріть на сито. У вас із зазначеної кількості ягід вийде 1 літр смородинового соку.
перелийте Сік в каструлю, насипте до нього розраховану кількість цукру і, перемішуючи сік ложкою, доведіть сироп до повного розчинення цукру і кипіння.
В закипілий ягідний сироп насипте желюючий цукор або розчинений у воді желатин. Сироп з желатином перемішайте, доведіть до кипіння, тільки не варіть, інакше желатин зруйнується.
Гарячий смородиновий сироп розлийте в стерильні баночки, загорніть і остудіть. При охолодженні смородинове варення придбає красиву текстуру желе. Зберігайте цю смачну заготовку в холодному місці.
Приємного чаювання!
Варення Варення із червоної смородини Джем з червоної смородины Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без варіння Желе з червоної смородини з желатином Желе на зиму