Варення з цієї соковитою та ароматною ягоди буде схожим по своїй текстурі на джем. Воно дуже підійде в якості начинки для домашньої випічки. Кісточки у черешні не виймаємо.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня (темна) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 300 мл
- Лимон – за смаком
- Ваніль – за смаком
- Кориця – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з чорної черешні. Ягоди чорної черешні переберіть і промийте холодною водою. Потім видаліть плодоніжки. Помістіть черешню в окремий посуд, обшпарте окропом і обсушити кухонним рушником.
В каструлю для варіння варення налийте воду, насипте вказане в рецепті кількість цукру і поставте каструлю на невеликий вогонь. Воду з цукром перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і доведіть сироп до кипіння. У киплячий сироп покладіть підготовлені ягоди. Поваріть черешню в цукровому сиропі протягом 10-15 хвилин від початку кипіння. При варінні на поверхні варення буде багато піни. Її можна не м’яти. Потім вимкніть вогонь.
З каструлі з варенням вилийте половину сиропу в інший посуд. Поваріть черешню в останньому сиропі до потрібної вам консистенції. Варення з чорної черешні при варінні стає дуже солодким. Тому на даному етапі варіння додайте сік лимона. Для отримання насиченого смаку можете додати в варення корицю або ваніль. При другій варінні піна зникне, а ягоди стануть прозорими і опустяться на дно посуду.
Перевірте варення на готовність. Для цього налийте трохи варення на тарілочку і зробіть на ньому ножем борозенку. У готового варення борозенка не запливає. Гаряче варення з чорної черешні розлийте в стерильні баночки і відразу герметично закупорьте. Таке варення добре зберігається і в домашніх умовах, але тільки в темному місці.
Їжте на здоров’я!
Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні з лимоном Варенье