Хто з нас не любить варення? Напевно, кожен мріє намазати на батон це ласощі або пропустити ложечку з чаєм. Але прихильників здорового та дієтичного харчування неминуче налякає кількість цукру, що використовується при приготуванні варення. Пропонуємо корисний варіант варення з чорної смородини без цукру. Такі ласощі можна їсти ложками без побоювань за здоров’я і фігуру.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Ксиліт харчовий – 1 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з чорної смородини без цукру? Ягоди смородини перебрати, видалити всі гілочки і листочки. Потім смородину промити і перекласти в глибоку каструлю. Додати до ягід ксиліт, ретельно все перетерти.

Каструлю поставити на вогонь. Довести масу до кипіння, постійно помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Після закипання варити варення 5 хвилин на маленькому вогні.

смородинове варення Розлити по заздалегідь простерилизованным банкам. Закатати їх ошпареними кришками. Перевернути банки з варенням догори дном, укутати ковдрою і поставити в тепле темне місце на добу до повного охолодження. Потім варення з чорної смородини без цукру перенести в темне і прохолодне місце для зберігання. Приємного чаювання з смачним варенням!

Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Чорна смородина на зиму