Один тільки процес приготування приносить неймовірне задоволення, адже варення зовсім не потребує варіння. А пропущена через м’ясорубку ягода, виділяє ще більше соку. Таким чином, заготівля виходить максимально корисною і вітамінної.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 1000 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з чорної смородини без варіння через м’ясорубку. Чорну смородину знімаємо з гілочок, перекладаємо в ємність для миття і добре промиваємо. Потім ягоди недовго просушуємо.
Чисті просушені ягоди подрібнюємо до стану пюре, використовуючи м’ясорубку, а також кухонний комбайн або блендер.
Потім додаємо в них цукровий пісок і добре розмішуємо. Залишаємо масу в спокої приблизно на 30-40 хвилин до повного розчинення кристалів цукру.
А поки займемося підготовкою банок. Незалежно від того, вариться варення або ж ні, баночки промиваємо з содою і стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом.
Після закінчення приблизно півгодини, розкладаємо джем по банкам і закрити капроновими кришками. Таку заготовку зберігаємо виключно в холодильнику протягом довгого часу.
Бажаємо вам приємного апетиту!