Грушеве варення здатне дивувати не тільки своїм ніжним смаком, але і неймовірним бурштиновим кольором. Таке ласощі послужить ідеальним доповненням до сімейного чаювання.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Готувати бурштинове варення з груш часточками просто! Фрукти отмачиваем в холодній воді, очистити від будь-яких забруднень.

Акуратно нарізаємо груші рівними скибочками, видаливши плодоніжку.

Підготовлені шматочки відправляємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо в киплячій воді до розм’якшення плодів.

В окрему каструлю вливаємо дві склянки відвару від груш, всипаємо цукор і розмішуємо. Даємо сиропу кип’ятити 3-5 хвилин.

Після чого в нього додаємо відварені часточки груш. Готуємо на повільному вогні ще 20 хвилин.

Бурштинове грушеве варення можна перекладати в банку. Заготовку слід остудити і тільки після ставити на зберігання.

Варення Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів