Варення з чорної смородини і агрусу через м’ясорубку готують двома способами, кожний з яких має свої смакові якості і поживну цінність. Для такого варення важлива правильна розфасовка – сухі стерильні банки. Зберігається варення в сухому темному місці при температурі +10-15°С, так як при низькій воно швидко зацукрується, а при високій починає бродити. Готуємо варення з подрібненням ягід на м’ясорубці і подальшою варкою.
Інгредієнти: 1.25 л.
- чорна Смородина – 500 гр.
- Аґрус – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1.2 кг
Процес приготування:
Готувати варення з чорної смородини і агрусу через м’ясорубку просто! Ягоди чорної смородини відокремлюють від гілочок, видаляють плодоніжки і пошкоджені плоди і потім добре промивають під проточною водою. Обсушувати смородину необов’язково.
У агрусу видаляють маленькими ножицями кінчики з двох сторін і також добре промивають холодною водою.
Чисті банки для варення стерилізують або кип’ятінням у воді і подальшим їх сушінням на кришці гарячої каструлі, або сухим способом в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки кип’ятять окремо.
М’ясорубку обшпарюють окропом і перекручують аґрус. Ґрати для цього обирають на свій розсуд, але частіше використовують середню. Подрібнений агрус переливають в варильну посуд і відразу ставлять на маленький вогонь.
Потім перекручують ягоди чорної смородини і цю масу переливають до агрусу і перемішують дерев’яною ложкою.
Після початку кипіння ягідної маси до неї порційно, в 3-4 прийоми, насипають розраховане кількість цукру і відразу перемішують, щоб він добре розчинився.
Варять варення на невеликому вогні протягом 20 хвилин від початку кипіння при періодичному помішуванні і знімаючи пінку з поверхні. Після закінчення цього часу варення відразу переливають в підготовлені банки і герметично закупорюють. Банки залишають для повного охолодження, прикривши їх рушником, і потім переносять на зберігання в сухе і темне місце.
Трохи варення залишають на пробу. Можна на ньому зварити смачний кисіль і оцінити смак заготовки.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з аґрусу через м'ясорубку Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина на зиму