Чорна смородина – корисна ягода, багата вітаміном С. З ягід смородини заготовляють варення, джеми, желе, компоти, заморожують. Пропоную приготувати варення п’ятихвилинку з чорної смородини. При такому способі варіння зберігається велика кількість вітамінів.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Смородина чорна – 10 ст.
- Цукор-пісок – 10 ст.
- Для сиропу: –
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Готувати варення з чорної смородини п’ятихвилинка просто! Чорну смородину переберіть. Викладіть ягоди в сито або друшляк і ретельно промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла. В глибоку ємність, де будете варити варення, налийте воду і насипте цукровий пісок, поставте на вогонь і повністю розчиніть.
Чисті і обсохлі ягоди розділіть на три частини. Одну частину ягід висипте в сироп і доведіть до кипіння, потім висипте другу частину і знову доведіть до кипіння.
Висипте частину чорної смородини і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 5 хвилин. Наступним кроком висипте цукровий пісок і варіть до повного його розчинення.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими. З допомогою ополоника акуратно варення розлийте по стерильним банкам.
Гарячі банки з варенням з чорної смородини добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Потім переверніть банки і приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. На наступний день можна дегустувати варення.
Приємного насолоди!
Варення Варення з чорної смородини Чорна смородина на зиму