Варити смородину з малиною – одне задоволення. Солодкість ягід малини і кислі нотки чорної смородини компенсують один одного, і виходить варення, ідеально збалансоване за солодощі. Смородина містить велику кількість пектину, тому ласощі швидко і якісно уварюється.
Інгредієнти: на 6 порції.
- чорна Смородина – 3 кг
- Цукор-пісок – 3 кг
- Малина – 3 кг
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з чорної смородини з малиною? Ягоди смородини зняти з гілочок, прибрати сміття і гнилі екземпляри. Промити чорну смородину в холодній воді кілька разів і пересипати 1,5 кг цукру.
Малину перебрати, акуратно викласти в друшляк, опустити його в таз з чистою холодною водою. Потримати там 5 хв., щоб сміття виплив з ягід.
Підняти друшляк з малиною, з якого повинна стікати вода. Пересипати чисті ягоди цукром і залишити на 4 години, щоб вони пустили сік.
Смородину кілька разів перемішувати, щоб ягідний сік розчинив кристали цукрового піску.
Поставити ягоди смородини з цукром в нержавіючої каструлі на слабкий вогонь, довести до кипіння, знімаючи пінку і перемішуючи. Варити 5 хв., маса не повинна кипіти і вирувати.
У киплячу чорну смородину викласти малину в цукровому сиропі. Дочекатися закипання, не перемішувати. Довести до кипіння і варити ще 5 хв
Банки об’ємом до 0,5 л вимити в содовому розчині і стерилізувати будь-яким способом.
Кришки також вимити з содою, обполоснути і прокип’ятити протягом 5 хв
Викласти в кипляче варення з смородини з малиною по банках, закрити кришками або закатати. Перевернути банки і укутати в теплу ковдру. Залишити так до повного охолодження.
Прибрати заготовки на зберігання, вжити протягом 1-1,5 років.
Приємного апетиту!
Варення Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Варення з чорної смородини Малина на зиму Чорна смородина на зиму