Варення-п’ятихвилинки популярні своєю практичністю. Приготувати ароматну ягідне ласощі можна за неймовірно короткий час. Таке варення можна заготовити на зиму, а після подавати до чаю і випічці.
Інгредієнти: на 1 л.
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 5 ст.
Процес приготування:
Готувати варення з чорниці п’ятихвилинка на зиму легко! Ретельно перебираємо ягоди, промиваємо від усіх дрібних забруднень. Чистий чорницю відкидаємо друшляк, залишаємо і даємо повністю воді стекти.
Викладаємо чисту чорницю в каструлю, засипаємо цукром. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після готуємо на повільному вогні 5 хвилин. Варення постійно перемішуємо, за необхідності знімаємо пінку.
Знімаємо швидке варення з вогню і консервуємо. Розливаємо продукт у попередньо простерилізовані банки.
Закриваємо банки кришками, перевертаємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Готове варення подаємо до випічці або чаю. Приємного апетиту!
Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму