Заготівля на зиму у вигляді домашнього варення – це один із способів зберегти користь фруктів і ягід. Домашнє варення не зрівняється з магазинним! Скориставшись даними рецептом приготування варення з чорниці з додаванням банана, це ласощі назавжди залишиться вашим фаворитом! Варення просте, але незвичайне!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Банан – 1 кг
  • Чорниця – 300 гр.
  • Вода – 0.25 склянки
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Лимонний сік – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати варення з чорниці з бананом легко! Очищені банани наріжте невеликими кружечками і пересипте їх в ємність для варіння. Збризніть банани лимонним соком і перемішайте.

Ягоди чорниці переберіть, промийте, потім обсушити і відправте в ємність до бананів.

Далі в робочу ємність вливаємо воду і додаємо цукровий пісок. Ставимо ємність з вмістом на мінімальний вогонь.

Перемішуємо всі інгредієнти і тримаємо на вогні не більше 7 хвилин.

Коли всі провариться, необхідно зняти посуд з вогню, а її вміст подрібнити блендером в однорідну консистенцію.

Далі варення з чорниці з бананом слід розлити по банках, щільно закрити кришками і пастеризувати протягом 10 хвилин. Після цього ставимо варення охолоджуватися під теплою ковдрою, потім поміщаємо в прохолодне місце для зберігання.

Смачне і ароматне варення готове! Подавайте його до чаю, додайте в випічку.

Приємного вам чаювання!

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму