Заготівля на зиму у вигляді домашнього варення – це один із способів зберегти користь фруктів і ягід. Домашнє варення не зрівняється з магазинним! Скориставшись даними рецептом приготування варення з чорниці з додаванням банана, це ласощі назавжди залишиться вашим фаворитом! Варення просте, але незвичайне!
Інгредієнти: на 1 л.
- Банан – 1 кг
- Чорниця – 300 гр.
- Вода – 0.25 склянки
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Лимонний сік – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати варення з чорниці з бананом легко! Очищені банани наріжте невеликими кружечками і пересипте їх в ємність для варіння. Збризніть банани лимонним соком і перемішайте.
Ягоди чорниці переберіть, промийте, потім обсушити і відправте в ємність до бананів.
Далі в робочу ємність вливаємо воду і додаємо цукровий пісок. Ставимо ємність з вмістом на мінімальний вогонь.
Перемішуємо всі інгредієнти і тримаємо на вогні не більше 7 хвилин.
Коли всі провариться, необхідно зняти посуд з вогню, а її вміст подрібнити блендером в однорідну консистенцію.
Далі варення з чорниці з бананом слід розлити по банках, щільно закрити кришками і пастеризувати протягом 10 хвилин. Після цього ставимо варення охолоджуватися під теплою ковдрою, потім поміщаємо в прохолодне місце для зберігання.
Смачне і ароматне варення готове! Подавайте його до чаю, додайте в випічку.
Приємного вам чаювання!
Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму