Заготівля з чорниці на зиму – корисне ласощі з привабливим відтінком і спокусливим смаком. Перед вами простий рецепт приготування смачного і ароматного чорничного варення. З використанням желфикса приготувати густе варення з чорниці не складе праці.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желфикс (1:1) – 20 гр.
Процес приготування:
Як приготувати варення з чорниці з желфиксом? Чорницю необхідно промити. Перешкодимо ягоди в ємність для варіння.
В окремій ємності змішуємо цукровий пісок (2 ст. л.) і желфикс.
Отриманої сухою сумішшю засипаємо чорницю. Перемішуємо. Далі ємність з ягодами ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Як тільки ягідна маса закипить, додаємо до неї залишився цукровий пісок і перемішуємо. Знову доводимо ягідну суміш до кипіння і потім проварюємо рівно 3 хвилини.
Готове варення в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Залишаємо банки з чорничним варенням на пару годин в перевернутому стані. Після цього перевертаємо ємності кришками вгору і відправляємо на зберігання в прохолодне місце. Коли варення повністю охолоне, воно стане максимально густим завдяки використанню желфикса.
Коли прийде час, відкрийте баночку варення з чорниці і насолоджуватися його смаком і ароматом!
Приємного чаювання!
Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму