Груша чудово підходить для приготування на зиму смачного повидла, адже вона добре розварюється і десерт виходить дуже густим. У даному рецепті вам пропонується подрібнити грушу для повидла по-старому, на м’ясорубку, а не з допомогою сучасних кухонних гаджетів. Так смачніше, спробуйте! Ароматизируем повидло ваніліном. Густоту повидла регулюємо часом варіння.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
  • Ванілін – на кінчику ножа

Процес приготування:

Готувати варення з груш через м’ясорубку на зиму легко! Груші добре промийте теплою проточною водою і насухо витріть серветкою. Потім наріжте їх на четвертинки і видалити коробочки з насінням.

Нарізані груші перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами.

Грушеве пюре перекладіть в посуд для варіння варення і поставте на маленький вогонь. Варіть подрібнену грушу протягом 1-2 годин, максимально поки не випарується рідина та варення не стане потрібної вам густоти. Обов’язково варення перемішувати дерев’яною ложкою.

густе пюре насипте розраховане кількість цукру, лимонної кислоти, ваніліну, перемішайте і поваріть грушу з цукром ще 20 хвилин.

Гаряче повидло розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки, бажано теплі, щоб не лопнули.

Баночки герметично закупорьте і остудіть під махровим рушником.

Ваше бурштинове грушеве варення готове. Можете його подати на сніданок або приготувати з них будь-яку домашню випічку. Зберігайте повидло в прохолодному місці.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів