Для отримання густого грушевого варення потрібно взяти недостиглі тверді груші і використовувати їх зі шкіркою. У таких грушах, і особливо в шкірці, багато пектину, що і робить варення за текстурою схожим на мармелад. Грушу подрібнюємо на звичайній м’ясорубці, адже не у всіх на кухні є комбайни або блендери.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0.5 кг
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати варення з груш через м’ясорубку зі шкіркою на зиму легко! Груші добре вимийте і витріть насухо рушником. Потім їх розріжте на шматочки і видаліть коробочки з насінням.

Нарізані груші перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою, щоб варення вийшло однорідним і гладким.

Отримане грушеве пюре перелийте в посуд для варіння варення, поставте на маленький вогонь і варіть протягом однієї години, щоб рідина випарувалася.

Потім насипте в пюре розраховане кількість цукру, додайте лимонну кислоту для надійності консервації, перемішайте і поваріть варення ще протягом 20 хвилин.

Гаряче варення розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки, герметично закупорьте і остудіть під покривалом. Перенесіть вашу мармеладное грушеве варення на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів