Для отримання густого грушевого варення потрібно взяти недостиглі тверді груші і використовувати їх зі шкіркою. У таких грушах, і особливо в шкірці, багато пектину, що і робить варення за текстурою схожим на мармелад. Грушу подрібнюємо на звичайній м’ясорубці, адже не у всіх на кухні є комбайни або блендери.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 0.5 кг
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати варення з груш через м’ясорубку зі шкіркою на зиму легко! Груші добре вимийте і витріть насухо рушником. Потім їх розріжте на шматочки і видаліть коробочки з насінням.
Нарізані груші перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою, щоб варення вийшло однорідним і гладким.
Отримане грушеве пюре перелийте в посуд для варіння варення, поставте на маленький вогонь і варіть протягом однієї години, щоб рідина випарувалася.
Потім насипте в пюре розраховане кількість цукру, додайте лимонну кислоту для надійності консервації, перемішайте і поваріть варення ще протягом 20 хвилин.
Гаряче варення розлийте у заздалегідь простерилізовану баночки, герметично закупорьте і остудіть під покривалом. Перенесіть вашу мармеладное грушеве варення на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Варення Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів