Смачне варення з груші на зиму за 20 хвилин – легко! Швидке в приготуванні варення п’ятихвилинка складається з груш і цукрового сиропу, має гарний сонячний відтінок і приголомшливий грушевий смак. Для його приготування необхідно лише невелика кількість груші і цукру, а також парочка простерилізованих банок. Варення п’ятихвилинка можна використовувати в якості наповнювача в сир і йогурт, доповнення до млинців, а також для приготування молочних коктейлів з фруктами.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Груша – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Готувати варення з груш п’ятихвилинка на зиму просто! Для приготування варення ми вибрали соковиті стиглі і тверді груші, так як в результаті хочемо отримати варення, складається з шматочків груші та прозорого сиропу. Груші промиваємо в проточній воді, обсушуємо кухонним рушником і за допомогою овочечистки видаляємо шкірку. Груші розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і плодоніжки, потім нарізаємо груші невеликими кубиками.

Підготовлені груші викладаємо в сотейник з товстим дном, додаємо воду і ставимо на середній вогонь. Доводимо вміст сотейника до кипіння, обережно струшуємо (якщо ми будемо заважати ложкою варення, шматочки груші можуть втратити свою форму, а перемішавши їх таким способом, вони збережуть свою цілісність) і проварюємо варення протягом 5 хвилин на повільному вогні.

Після того, як варення прокипело, акуратно за допомогою шумівки виймаємо шматочки груші в невелику миску, а в сироп додаємо цукор. Сотейник знову ставимо на вогонь і, помішуючи, на середньому вогні доводимо сироп до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо сироп 5 хвилин.

Після того, як весь цукор в сиропі розчинився, викладаємо в нього груші, перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і проварюємо варення ще 5 хвилин, після чого знімемо варення з вогню.

Банки для варення промиваємо питною содою, споліскують проточною водою і стерилізуємо над окропом 5-7 хвилин. Потім трохи остиглі простерилізовані банки розкладаємо гаряче варення, щільно укупориваем банки прокип’яченими кришками і перевертаємо їх догори дном. Залишаємо варення при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів