Нарізаний інжир відправляється в каструлю. До нього додається цукор і все заливається водою. Маса доводиться до кипіння і в неї відправляється сік апельсина, цедра і паличка кориці. Варення кип’ятиться ще два рази і розливається по банкам.
Інгредієнти: на 1 л.
- Інжир свіжий – 700 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Кориця – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з інжиру з апельсином і корицею? Стиглий інжир ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Зрізаємо хвостики з кожної ягоди і нарізаємо часточками.
Апельсин також промиваємо. Потім натираємо цедру, чистимо, вичавлюємо сік і дрібно нарізаємо м’якоть.
Беремо каструлю з товстим дном, перекладаємо туди нарізаний інжир і засипаємо його цукровим піском. Заливаємо все питною водою і доводимо до кипіння.
Вливаємо до варенню апельсиновий сік, додаємо цедру і нарізану м’якоть. Також кладемо паличку кориці і знову доводимо до кипіння.
Знімаємо каструлю з вмістом з вогню і даємо постояти протягом 3 годин, щоб варення охололо. Повертаємо на плиту, в останній раз доводимо до кипіння і розливаємо гарячу масу по заздалегідь простерилизованным банкам. Щільно закручуємо кришками і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо в сухому прохолодному місці і подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Варення Варення з інжиру