Якщо ви любите робити заготовки на зиму, а всі звичні варення вже зварили, обов’язково спробуйте ласощі з ірги та агрусу. Ці дві ягоди відмінно доповнюють смак один одного. Виходить дуже незвичайне і цікаве поєднання. Таке варення стане чудовою начинкою для випічки і доповненням до млинців.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Ірга – 1 кг
  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з ірги та агрусу. Ягоди перебираємо, викидаючи гілочки і черешки. Промиваємо водою і даємо стекти надлишків через друшляк.

Засипаємо ягоди цукром і залишаємо в такому вигляді на годину, щоб вони пустили сік.

Після цього розмішуємо, вливаємо один стакан води і ставимо на вогонь. Після того, як маса закипіла, зменшуємо вогонь і варимо масу ще 40 хв.

Розкладаємо по банках і закатуємо. Перевертаємо їх догори дном і тримаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з ірги Варенье Джем з ірги Джеми