Якщо ви любите робити заготовки на зиму, а всі звичні варення вже зварили, обов’язково спробуйте ласощі з ірги та агрусу. Ці дві ягоди відмінно доповнюють смак один одного. Виходить дуже незвичайне і цікаве поєднання. Таке варення стане чудовою начинкою для випічки і доповненням до млинців.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Ірга – 1 кг
- Агрус – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з ірги та агрусу. Ягоди перебираємо, викидаючи гілочки і черешки. Промиваємо водою і даємо стекти надлишків через друшляк.
Засипаємо ягоди цукром і залишаємо в такому вигляді на годину, щоб вони пустили сік.
Після цього розмішуємо, вливаємо один стакан води і ставимо на вогонь. Після того, як маса закипіла, зменшуємо вогонь і варимо масу ще 40 хв.
Розкладаємо по банках і закатуємо. Перевертаємо їх догори дном і тримаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з ірги Варенье Джем з ірги Джеми