За рахунок своїх смакових якостей кабачок можна використовувати у приготуванні солоних і солодких страв. Найчастіше кабачок додають в варення. В процесі варіння, шматочки кабачків просочуються солодким сиропом, після чого є їх одне задоволення. Наприклад, з кабачка і ананасового соку виходить дуже смачне і екзотичне варення, яке підійде для будь-якого чаювання і домашньої випічки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (молоді) – 400 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Ананасовий сік – 150 мл
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з кабачків з ананасовим соком просто! Для варення підійде чистий ананасовий сік або сироп від консервованих ананасів. Візьміть Кабачки молоді без кісточок. Овочі помийте і наріжте їх кубиками.
Перекладіть в каструлю кабачок, всипте цукровий пісок, додайте ананасовий сік. Поставте каструлю на плиту на сильний вогонь.
Половину лимона обшпарте окропом, потім наріжте тонкими часточками.
Додайте лимон в варення, доведіть його до кипіння, проваріть 5 хвилин, потім зніміть каструлю з вогню і остудіть варення. Повторіть процедуру ще два рази. Це потрібно для того, щоб сироп залишався прозорим, а фрукти і овочі не розварювалися.
Перед тим, як кип’ятити варення в третій раз, за бажанням можна отримати часточки лимона.
Попередньо стерилізуйте банки і кришки.
гаряче варення Розлийте по ємностях, загорніть їх і залиште під теплим пледом остигати. У вас вийде неймовірне смачне варення з ананасовим смаком.
Приємного апетиту!
Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Кабачки на зиму