Почався сезон кабачків і у нас з’явилася можливість випробувати в справі рецепт варення з кабачків з апельсином пальчики оближеш. Воно має ніжну консистенцію і гарний сонячний колір, пахне цитрусовими ароматами. Таке варення стане відмінним варіантом при гарному врожаї кабачків або відсутності ягід. Воно послужить чудовою начинкою для випічки або десертом до чашки чаю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Апельсин – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з кабачків з апельсином пальчики оближеш? Для заготівлі варення підійдуть як молоді кабачки, так і стиглі з визрілими насінням. Промиваємо їх у проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Після чого видаляємо плодоніжки, чистимо кабачок від шкірки і насіння. У рецепті вказана вага вже очищених кабачків. Нарізаємо кабачки дрібними кубиками.

Апельсини і лимон промиваємо в проточній воді, нарізаємо невеликими шматочками і видаляємо кісточки.

В каструлю з товстим дном насипаємо цукор, додаємо воду, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Доводимо сироп до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо 8-10 хвилин.

У киплячий сироп додаємо нарізані кабачки, перемішуємо і доводимо до кипіння, після чого проварюємо варення протягом 5 хвилин.

На наступному етапі в варення додаємо цитрусові, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після чого зменшуємо вогонь і варимо варення 40-50 хвилин. Готове варення знімаємо з вогню.

Гаряче варення розподіляємо по стерилізованим баночках, щільно закриваємо прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження. Після чого варення прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Кабачки на зиму Королівське варення з абрикосів