Хочу поділитися рецептом чудового варення з кабачків з корицею. Десерт набуває незрівнянний аромат і смак за рахунок використання в приготуванні кориці. Варення виходить густим по консистенції і може використовуватися в якості прошарку десертів з різного тесту.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кабачки (очищених) – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Кориця мелена – 3 ч. л.
- Кориця – 1 паличка
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з кабачків з корицею? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ретельно вимийте кабачки, апельсини і лимон. Апельсини і лимон обдайте заздалегідь підготовленим окропом.
Обсушіть і очистіть лимон і апельсини від шкірки.
Кабачки обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Якщо використовуєте старі кабачки, очистіть від шкірки, а потім, скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Зверніть увагу, що вага кабачка вказаний в очищеному вигляді.
Очищені кабачки натріть на крупній тертці.
Очищені апельсини і лимон наріжте на кілька частин, акуратно вийміть всі кісточки, за бажанням відокремте перегородки. Підготовлені фрукти викладіть в чашу блендера.
Цитрусові подрібніть до однорідної консистенції.
Потім шкірку фруктів викладіть в чашу блендера.
подрібніть Шкірку, а потім додайте необхідну кількість меленої кориці і стільки ж цукрового піску.
Знову подрібніть за допомогою блендера. Для того, щоб заощадити час всі інгредієнти можна пропустити через м’ясорубку, подрібнити з допомогою кухонного комбайна або за допомогою блендера.
Підготовлені кабачки, подрібнені апельсини і лимон, а також їх шкірку з корицею викладіть в металевий посуд з товстим дном.
Ретельно перемішайте.
Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і добре перемішайте.
Ємність з вмістом поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення ще 20-25 хвилин.
Потім зніміть з вогню. Додайте паличку кориці, перемішайте і залиште до повного охолодження приблизно на 10-12 годин. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.
Після повного охолодження вийміть паличку кориці і знову поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення ще 10 хвилин. Гаряче варення акуратно розкладіть по стерильним банкам, закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Потім банки з варенням з кабачків з корицею перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Подавайте кабачкове варення до чаю, намазавши на шматочок свіжого ароматного хліба.
Приємного насолоди!
Варення з кабачків з лимоном і апельсином Варенье Кабачки на зиму