Якщо ви хочете приготувати щось новеньке і при цьому не витратити багато грошей, то цей недорогий рецепт варення з кабачків з желатином для вас. Густа консистенція варення нагадує желе і добре тримає форму.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кабачки (молодих очищених) – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Масло – 20 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з кабачків з желатином, насамперед ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Якщо використовуєте старі кабачки, очистіть від шкірки, а потім, скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Зверніть увагу, що вага кабачка вказаний в очищеному вигляді.

Очищені кабачки наріжте на шматочки середнього розміру.

Лимон вимийте, а потім обдайте окропом. Підготовлений лимон наріжте на 4 частини і акуратно вийміть всі кісточки.

Апельсин ретельно вимийте, а потім обдайте окропом. З апельсина зніміть цедру, скориставшись дрібної теркою, потім очистіть від шкірки, попередньо видаливши перегородки і кісточки.

Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть, виклавши в чашу блендера.

Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і добре перемішайте.

Додайте ванільний цукор. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 30 хвилин.

Відкрийте пачку желатину і викладіть його в невелику ємність. Залийте 100 мл питної води, перемішайте і залиште для набухання приблизно на 20-30 хвилин.

Для набухання желатину може знадобитися і менше часу.

Подрібнену масу перелийте в металевий посуд з товстим дном.

Ємність з вмістом поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть варення приблизно 50-60 хвилин.

Потім зніміть з вогню. Додайте набряклий желатин і ретельно перемішайте. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.

Гаряче варення акуратно розкладіть по стерильним банкам.

Остигле варення з кабачків з желатином добре застигне. Закрутіть стерильними кришками. Потім банки з варенням з кабачків з желатином перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Подавайте кабачкове варення до чаю.

Кабачкове варення можна використовувати в якості прошарку домашньої випічки.

Приємного насолоди!

Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном