Таке ласощі називається «кавуновий мед». Їм можна замінювати звичайний мед при приготуванні, наприклад, випічки. Також це ідеальне ласощі для тих, хто стежить за фігурою або просто не вживає цукор.
Інгредієнти: на 2 л.
- М’якоть кавуна – 4 кг
- Цедра апельсина – 3 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з кавуна без цукру. Підготуємо кавун, чим солодший він буде, тим солодше вийде варення. Промиваємо кавун, зрізаємо шкірки, нарізаємо шматочками м’якоть і видаляємо кісточки.
Перекладаємо шматочки кавуна в каструлю і ставимо на самий маленький вогонь. Варимо протягом 20 хвилин, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, щоб кавун не пригорів.
Додаємо до кавуна цедру апельсина з корицею і перемішуємо. Так як в нашому рецепті немає цукру, то цими добавками ми як би «підтінюємо» смак кавуна. Також можна додати гвоздику, імбир або будь-які інші спеції, все на Ваш смак.
Перетираємо кавун до стану кашки і варимо до загустіння. Час варіння залежить від того, наскільки водянистий кавун.
Консистенція готового варення повинна бути схожа на густу сметану або мед. Варення розливаємо ще гарячим, по простерилизованным банкам і закручуємо кришками з різьбою.
Приємного чаювання!
Варення Варення з кавуна Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках