Якщо ви не знали, що ж робити з великим урожаєм незвичайної ягоди ірги, обов’язково візьміть на замітку рецепт варення з ірги через м’ясорубку. Навіть гурмани приходять в захват від вишуканого смаку і тонкого аромату готової солодощі, тому сміливо заготовлюйте влітку побільше.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Ірга – 1.8 кг
  • Цукор-пісок – 1.2 кг
  • Вода – 350 мл
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт Варення з ірги через м’ясорубку. Підготувати необхідні для варення з ірги інгредієнти. Іргу перебрати, видалити листочки і гілочки, промити під холодною водою.

Ягоди ірги пропустити через м’ясорубку до отримання маси однорідної консистенції.

Глибоку каструлю з водою і цукром, поставити на вогонь, варити сироп на невеликому вогні до повного розчинення цукру. Потім викласти в сироп пропущену через м’ясорубку іргу, перемішати, варити ще хвилин 10. Потім дати варенню охолонути і знову переварити хвилин 10.

Банки для варення з ірги стерилізувати, кришки обдати окропом. Готове варення з ірги через м’ясорубку розлити у підготовлені банки. Поставити на зберігання в підвал або в холодильник. Приємного чаювання!

Варення Варення з ірги Джем з ірги