Ласощі з відомих квіток приготувати простіше, ніж ви думаєте. Корисне та смачне варення вийде без стомлюючої варіння. Солодкість з кульбаб можна подавати до чаю або використовувати в лікувальних цілях.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Квіти кульбаб – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з кульбаб без варіння просто! Збираємо квіти кульбаби. Відразу зрізаємо їх ножицями, відокремлюючи від стеблинок і зелені. Промивати не потрібно, щоб не знищити пилок. Тому стежте за тим, щоб кульбаби спочатку були чистими. Не збирайте їх у доріг і забруднених місць.

Пелюстки кульбаб акуратно розбираємо руками і викладаємо в банку. Засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на три доби. Кожен день перемішуємо вміст банки. За ці три дні цукор повинен повністю розчинитися.

Варення перекладаємо в суху стерилізовану банку і наполягаємо будинку два тижні кришечкою вниз.

Після витриманого часу варення готове до вживання. Зберігати можна в холодильнику.

Варення з одуванчиков Варенье