Ласощі з відомих квіток приготувати простіше, ніж ви думаєте. Корисне та смачне варення вийде без стомлюючої варіння. Солодкість з кульбаб можна подавати до чаю або використовувати в лікувальних цілях.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Квіти кульбаб – 0.5 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з кульбаб без варіння просто! Збираємо квіти кульбаби. Відразу зрізаємо їх ножицями, відокремлюючи від стеблинок і зелені. Промивати не потрібно, щоб не знищити пилок. Тому стежте за тим, щоб кульбаби спочатку були чистими. Не збирайте їх у доріг і забруднених місць.
Пелюстки кульбаб акуратно розбираємо руками і викладаємо в банку. Засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо в холодильнику на три доби. Кожен день перемішуємо вміст банки. За ці три дні цукор повинен повністю розчинитися.
Варення перекладаємо в суху стерилізовану банку і наполягаємо будинку два тижні кришечкою вниз.
Після витриманого часу варення готове до вживання. Зберігати можна в холодильнику.
Варення з одуванчиков Варенье