Варення з кульбаб часто називають медовим за рахунок його зовнішнього вигляду і смаку, який дійсно нагадує запашний і тягучий, темний мед. Однак воно не буде таким смачним без додавання лимона або лимонної кислоти – саме лимонка якимось чудесним чином позбавляє квітковий відвар різкого трав’яного, «аптечного» запаху. Тому, приступаючи до варінні ласощі з кульбаб, насамперед запасіться лимоном.
Інгредієнти: на 1 л.
- Квіти кульбаб – 400 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати варення з кульбаб з лимоном? Голівки у кульбаб зрізайте в чистому місці, куди транспорт не добирається, інакше ви ризикуєте зварити не ласощі, а отруту. Квіточки промийте під проточною водою після зрізання.
Потім на добу залийте кульбаби чистою водою, щоб пішла гіркота. Один або два рази за добу воду можете змінити на чисту.
Відіжміть квіти і помістіть в каструлю для варива.
Налийте в каструлю літр води, поставте на плиту, щоб почати варити відвар з кульбаб. Разом зі шкіркою чисто вимитий лимон наріжте, але кісточки видаліть.
Додайте лимон до квіткового відвару і варіть все разом 30 хвилин.
Відвар зніміть з вогню і настоюйте під кришкою 4 години в приміщенні.
Потім відіжміть відвар через марлю.
У вас вийде темно-червона, густа рідина.
Одуванчиковый відвар поверніть в каструлю і додайте цукор.
Варіть варення, поки вона не загусне, на що піде не менше години. Пам’ятайте, що, постоявши в холоді воно потім загусне ще сильніше.
Готове варення зберігайте не більше року в стерилізовану банку з герметично закритій кришкою не більше місяця під капроновою кришкою. Їжте ласощі з кульбаб просто з чаєм або ж використовуйте його у вигляді сиропу для поливання млинчиків, сирників, сиру або морозива.
Приємного апетиту!
Варення Варення з кульбаб