Кульбаби і ревінь – відмінний весняний поєднання і цікавий дует для варення. Якщо варення приготовлено правильно, то воно буде нагадувати ароматний сироп. Крім використання такого ласощі під час домашнього чаювання, таке варення підходить і для додавати у випічку та інші десерти.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квіти кульбаб – 60 шт.
- Ревінь – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Варення з кульбаб з ревенем готувати легко.Черешки ревеню промити і нарізати шматочками. Якщо при нарізуванні шкірка ревеню почне відшаровуватися від м’якоті, то зніміть її.
розріжте Лимон навпіл і вичавити з нього сік в зручну ємність.
Нарізаний ревінь відправляємо в каструлю, заливаємо водою і переливаємо сюди ж лимонний сік.
Жовті квіти кульбаби переберіть, помістіть в сито і промити. Потім пересипте їх в каструлю до ревеню.
Каструлю з вмістом ставимо на середній вогонь. Як тільки суміш закипить, зменшуємо вогонь і варимо ще протягом 40 хвилин. Після цього відварену суміш необхідно процідити через сито або марлю.
Отриману рідину заміряємо і відправляємо знову в каструлю. Далі додаємо цукровий пісок, кількість якого дорівнює обсягу рідини. Каструлю ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, чекаємо повного розчинення цукрового піску і варимо до потрібної густоти.
В заздалегідь підготовлені банки розливаємо гаряче варення, щільно закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
Найкраще зберігається варення з кульбаб з ревенем в прохолодному місці. При кімнатній температурі воно також здатне вистояти, але не так довго – приблизно пару місяців. Пригощайтеся чудовим і корисним ласощами в будь-який час!
Приємного чаювання!
Варення Варення з кульбаб Ревінь на зиму Страви з ревеню