Варення з кульбаб з вишневими листям корисне і смачне ласощі. Варення з кульбаб можна приготувати два рази в рік, адже вони цвітуть навесні і восени. Саме трудомістке в приготуванні – процес збору кульбаб.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Кульбаба – 400 гр.
- Вода – 500 мл
- Листя вишні – 70 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з кульбаб з вишневими листям просто! Завчасно зберіть кульбаби. За допомогою ножиць зріжте суцвіття.
Ретельно промийте суцвіття кульбаби і вишневі листя.
Помістіть промиті вишневі листя і суцвіття кульбаби в каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин.
Процідіть відвар через сито, застелене у кілька шарів чистою марлею. Ретельно відіжміть марлю.
Перелийте проціджений відвар назад в каструлю. Засипте цукровий пісок.
Варіть на повільному вогні близько години, періодично помішуючи.
Час від часу знімайте піну, яка утворилася.
Заздалегідь стерилізуйте банки, в яких будете зберігати варення з кульбаб. Банки можна стерилізувати декількома способами: в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Гаряче варення розлийте по чистим стерильним банкам і закрийте кришками, попередньо обдайте їх окропом.
Варення зберігайте у темному прохолодному місці. Заваріть трав’яний чай і кличте гостей поласувати корисним варенням.
Приємного апетиту!
Варення Варення з кульбаб