Кизил – дуже корисна ягода. Цінують його не тільки за незвичайність смаку, а й за цілющі властивості. Варення з кизилу виходить дуже смачним. Даний рецепт приготування варення дозволяє зберегти всі властивості цієї незвичайної ягоди. Скориставшись цим рецептом, на виході ви отримаєте густе і насичене за смаком варення з кизилу.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кизил – 1,5 кг
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Як приготувати варення з кизилу з кісточками? Кизил переберіть, очистіть його від сміття, промийте і відкиньте на друшляк.
Далі необхідно приготувати сироп. Цукровий пісок змішайте з водою. Вилийте отриману суміш у каструлю і поставте її на вогонь. Періодично помішуйте.
Після закипання проваріть сироп ще протягом 5-7 хвилин. Як тільки він загусне, зніміть його з вогню.
Кизил перекладіть в сироп, акуратно перемішайте і залиште ягоди в такому стані на 12 годин. Коли кизил пустить сік, сиропу стане набагато більше і всі ягоди будуть покриті.
Після настоювання поставте ягоди в сиропі на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зніміть варення з вогню. Остудіть варення – залиште остигати природним чином (приблизно на 5 годин). Перед цим перемішайте ягоди.
Далі необхідно знову поставити варення на вогонь і довести до кипіння. Вимикаємо газ і остуджуємо заготовку (знову залишаємо осторонь на 5 годин). Далі ставимо варення на вогонь в третій раз, доводимо до кипіння і проварюємо після цього ще 5 хвилин.
Потім готове варення з кизилу розливаємо по стерилізованим банкам, герметично закриваємо кришками. Залишаємо заготівлю остигати при кімнатній температурі. Після цього поміщаємо його на зберігання в прохолодне місце.
Приємного вам чаювання!
Варення з кизила Варення з кизилу з кісточкою Варенье Кизил на зиму