Для любителів нетрадиційних заготовок пропонуємо об’єднати у варення малину з аґрусом. Вийдуть цілі ягідки аґрусу в малиновому сиропі. Для варення візьміть зрілі ягоди. Готується десерт швидко, основний час йде лише на підготовку ягід. Спробуйте!
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Агрус – 1 кг
- Малина – 300 гр.
- Цукор-пісок – 700 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з малини з аґрусом, у агрусу видаліть з допомогою манікюрних ножиць суцвіття і плодоніжки.
Добре помийте ягоди проточною водою і обсушіть рушником.
Потім кожну ягідку наколіть голкою, щоб агрус добре просочився цукром.
Підготовлені ягоди помістити в посуд для варіння варення, засипте розрахованим кількістю цукру і перемішайте. Агрус з цукром залиште на 2 години, щоб він дав свій сік і розчинився цукор.
Малину почистіть від плодоніжок і акуратно промийте водою. Садову малину можна не мити.
З допомогою блендера подрібніть малину в однорідне пюре і через 2 години перекладіть його до агрусу в цукрі. Все акуратно перемішайте.
Посуд з варенням поставте на невеликий вогонь. Поваріть варення протягом 7-10 хвилин від початку кипіння, періодично помішуючи дерев’яною ложкою і видаляючи пінку з поверхні.
Готове варення гарячим розлийте по стерильним баночках і герметично закупорьте. Охолоджене варення поставте на зберігання в холодне приміщення.
Трохи десерту залиште на пробу.
Їжте на здоров’я!
Варення Варення з зеленого агрусу Варення з малини Варення з червоного агрусу Малина на зиму