Відмінний спосіб зберегти таке незвичайне варення, щоб насолоджуватися ним в будь-який час року, коли немає можливості дістати свіжий кавун.
Інгредієнти: на 1 л.
- М’якоть кавуна – 1,5 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,2 кг
- Вода – 175 мл
Процес приготування:
Як приготувати варення з м’якоті кавуна на зиму в банках? Попередньо промитий буряк очистіть від шкірки, щоб залишилося якомога менше білої прошарку. М’якоть наріжте часточками, потім невеликими кубиками і видаліть кісточки.
Тим часом займіться приготуванням цукрового сиропу. Для цього змішайте в сотейнику воду і 400 грам цукру, поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Досягніть повного розчинення кристалів цукру, потім додайте сік лимона, перемішайте до однорідності і варіть до легкого загустіння.
Додайте в киплячий сироп кавунову м’якоть, перемішайте і продовжуйте варити, але вже на маленькому вогні.
З допомогою терки попередньо зчистите з лимона верхній шар шкірки, додайте отриману цедру до варящемуся кавуну і ретельно перемішайте.
Варіть кавун протягом 50-60 хвилин, регулярно перемішуючи, поки сироп не загусне. Готовність можна перевірити з допомогою тарілки: якщо крапля сиропу не розтікається по ній після охолодження, значить, воно досягло потрібної консистенції.
Гаряче варення перелийте в попередньо пастеризованную банку і закатайте кришкою під ключ. Переверніть її догори дном, укутайте в ковдру або плед і залиште до повного охолодження. Потім приберіть на зберігання в темне і прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Варення з кавуна Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті арбуза Варенье