Кислий смак цитрусових відмінно поєднується з м’якою солодкістю кавунової м’якоті. А від кількості цукру залежить, наскільки нудотним або кислуватим буде варення.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- М’якоть кавуна – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,3 кг
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
Як приготувати варення з м’якоті кавуна з апельсином і лимоном? Кавун попередньо промийте під проточною водою, зріжте шкірку так, щоб на м’якоті залишилося якомога менше білої прошарку. Наріжте серцевину невеликими кубиками, вийміть всі кісточки і покладіть в сотейник. Влийте в нього 100-150 мілілітрів води і поставте на вогонь.
Доведіть рідину до кипіння і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 45 хвилин. Кубики кавуна зменшуватися в 1,5-2 рази і стануть м’якими.
Тим часом з лимона і апельсина зріжте цедру і подрібніть її ножем або за допомогою блендера. З самих цитрусових необхідно вичавити сік.
В окремій каструлі змішайте сік апельсина і лимона, половину цукру і воду, що залишилася. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння і варіть, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.
До м’якоті кавуна тим часом додайте цедру, другу половину цукру і також варіть до розчинення кристалів.
Коли сироп на основі соку почне поступово густіти, зніміть його з вогню і влийте до кавуна. Варіть варення протягом 1 години, регулярно помішуючи дерев’яною лопаткою.
Приблизно в середині процесу варіння подивіться, наскільки багато рідини виділилося з кавуна. Якщо вам здається, що сиропу вийшло занадто багато, то отчерпните частина ополоником і вилийте в ємність для зберігання. Надалі його можна буде використовувати як топпінг для млинців або морозива.
Продовжуйте уварювати варення, знімаючи при необхідності утворюється на поверхні піну. Пробуйте сироп, щоб регулювати кількість цукру.
Готове варення розлийте по попередньо простерилизованным банкам і щільно закрийте кришкою, якщо хочете зберегти його до зими.
Приємного апетиту!
Варення Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках