Нарізаний кавун, яблука закладаються в чашу мультиварки. До них додається цукровий пісок і все готується протягом 80 хвилин. Варення розкладається по банкам і щільно закручується кришками. Виходить дуже смачно і незвично.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • М’якоть кавуна – 1 – 2 кг
  • Яблука – 1 – 2 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з м’якоті кавуна з яблуками. Для початку ретельно промиваємо яблука під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Далі чистимо їх, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо в чашу мультиварки.

Кавун також промиваємо, зрізаємо всю м’якоть, дістаємо насіння і нарізаємо шматочками такого ж розміру, як і яблука.

Перекладаємо нарізану м’якоть в чашу мультиварки.

Засипаємо все цукровим піском, перемішуємо лопаткою і включаємо режим «Гасіння». Встановлюємо таймер на 80 хвилин. Можна таким же чином зробити все на плиті і готувати на повільному вогні, періодично помішуючи.

Через це час розкладаємо гаряче варення з вже простерилизованным банкам і щільно закриваємо всі кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в плед або ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо в сухому темному місці. Використовуємо в якості начинки для випічки, добавки в кашу або подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Варення з кавуна Варення з м'якоті кавуна Джеми Кавун на зиму в банках