Нарізаний кавун, яблука закладаються в чашу мультиварки. До них додається цукровий пісок і все готується протягом 80 хвилин. Варення розкладається по банкам і щільно закручується кришками. Виходить дуже смачно і незвично.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- М’якоть кавуна – 1 – 2 кг
- Яблука – 1 – 2 кг
- Цукор-пісок – 400 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з м’якоті кавуна з яблуками. Для початку ретельно промиваємо яблука під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Далі чистимо їх, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо в чашу мультиварки.
Кавун також промиваємо, зрізаємо всю м’якоть, дістаємо насіння і нарізаємо шматочками такого ж розміру, як і яблука.
Перекладаємо нарізану м’якоть в чашу мультиварки.
Засипаємо все цукровим піском, перемішуємо лопаткою і включаємо режим «Гасіння». Встановлюємо таймер на 80 хвилин. Можна таким же чином зробити все на плиті і готувати на повільному вогні, періодично помішуючи.
Через це час розкладаємо гаряче варення з вже простерилизованным банкам і щільно закриваємо всі кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в плед або ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Зберігаємо в сухому темному місці. Використовуємо в якості начинки для випічки, добавки в кашу або подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Варення з кавуна Варення з м'якоті кавуна Джеми Кавун на зиму в банках