Варення з додаванням желатину виходить більш щільним, нагадує конфітюр. Якщо таке варення залишити в холодильнику відкритим, то воно стане більше схоже на желе, яке не залишить байдужим жодну дитину.
Інгредієнти: на 0.75 л.
- М’якоть кавуна – 700 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Вода – 80 гр.
- Желатин харчовий – 15 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з м’якоті кавуна з желатином, промийте кавун під проточною водою, щоб при розрізуванні в м’якоть нічого не попало. Наріжте його скибочками для зручності, зріжте шкірку, намагаючись залишати на рожевій серцевині як можна менше білої прошарку, а потім залишилися часточки поділіть на кубики середньої величини. Вийміть з м’якоті всі кісточки, щоб вони не потрапили в варення.
Складіть м’якоть в глибоку миску і засипте цукром. Акуратно перемішайте і приберіть в холодильник на 3-4 години, щоб кавун пустив сік, а цукор розчинився в ньому.
Після закінчення зазначеного часу дістаньте кавун з холодильника і подрібніть за допомогою блендера в однорідну кашку. Перелийте її в каструлю, на середньому вогні доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть протягом 20 хвилин до легкого загусання. Зніміть пюре з вогню і остудіть до кімнатної температури.
Засипте в отриману масу желатин, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб він набух.
Кавунове пюре з желатином перекладіть в каструлю і на маленькому вогні, постійно помішуючи, досягніть повного розчинення желатину. Влити невелику кількість води з лимонною кислотою, перемішайте. Уважно стежте за тим, щоб рідина не почала кипіти, в такому випадку желатин втратить свої властивості.
Через 5 хвилин можна зняти каструлю з вогню. Розлийте отриману варення з попередньо пастеризованим банкам і щільно закрутіть кришки, або загорніть під ключ. Складіть банки догори дном, укутайте рушником і залиште до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Варення Варення з кавуна Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках