З м’яких груш гарне варення часточками приготувати неможливо, але з них можна приготувати повидло, яке відрізняє від інших десертів особливий аромат і смак. Для надійного зберігання у повидло додається лимонна кислота з розрахунку 1 грам лимонки на 1 кілограм фруктів. У ці ласощі можна додати різні прянощі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Груша – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 л
- Лимонна кислота – 2 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з м’яких груш просто! М’які груші промийте теплою водою і обсушіть рушником. Потім видаліть пошкоджені місця, насіннєві коробочки і плодоніжки. Наріжте груші на невеликі шматочки і перекладіть в каструлю для варіння варення. Груші залийте водою і варіть протягом 20 хвилин на невеликому вогні. Відвар можете вилити. Відварені груші перетріть на сито, щоб видалити макуха.
Отримане грушеве пюре збийте з допомогою заглибного блендера.
Потім в пюре насипте розраховане кількість цукру і лимонної кислоти. Пюре перемішайте і поваріть ще 20 хвилин на невеликому вогні. Варіть під прикритою кришкою і пюре періодично перемішуючи дерев’яною ложкою.
Гаряче грушеве повидло розлийте по заздалегідь простерилизованным баночках і герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Баночки остудіть в перевернутому стані і під «шубою». Перенесіть повидло на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Варенье Королівське варення з абрикосів