Апетитний варення з ожини, який буде ідеально намазувати на тости і хліб, досить легко приготувати. Секрет полягає в додаванні яблук в склад, що дозволяє джему бути щільним і добре застывающим.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ожина – 0,5 кг
- Яблука – 100 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 кг
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з ожини без кісточок. Зберіть свіжу ожину, акуратно промийте ягоди.
Бланшируйте ягідки в окропі протягом трьох-п’яти хвилин, а потім протріть через дрібне сито. Таким чином ви видаліть кісточки плодів.
Для того, щоб джем добре застигав і був досить щільним, візьміть свіжі яблука і очистіть їх від шкірки.
Наріжте яблука на невеликі шматочки і додайте до ежевичному пюре.
В ожину з яблуками влийте 150 грам води і прокип’ятіть пюре протягом п’яти хвилин. Введіть цукровий пісок, добре перемішайте і уваривайте джем на повільному вогні протягом години.
Готове ласощі розподіліть по стерильним банкам і закрийте стерильними кришками як зазвичай. Зберігати варення з ожини можна в темному місці після повного охолодження банки.
Варення з ежевики Джем з ожини Джеми Ожина на зиму