Пропоную приготувати смачне і ароматне варення з лісових ягід варення з ожини і малини. В цей раз я додала трохи лохини. Варення виходить з неймовірним запахом і особливим смаком, при цьому ягоди не перебивають, а як би доповнюють один одного.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Лохина – 100 гр.
  • Ожина – 600 гр.
  • Малина – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з ожини і малини? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з ожини і малини. Лохину промийте і обсушіть. Малину і ожину ретельно переберіть від сміття і комах. Лимон обдайте окропом.

Викладіть підготовлені ягоди в каструлю з товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску.

Обережно перемішайте ягоди з цукровим піском і залиште на 3-5 годин, прикривши кришкою. За цей час ягоди пустять достатню кількість соку. Лимон розрізати навпіл, вичавити лимонний сік і влийте в каструлю з ягідної масою.

Потім поставте каструлю з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

Ополоником акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з ожини і малини закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження. Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Остигле варення з ожини і малини досить загусне і буде готове до вживання. Варення з лісових ягід можна використовувати в якості прошарку для десертів або в якості начинки для домашньої випічки.

Приємного насолоди!

Варенье Малина на зиму Ожина на зиму