Любителі ожини часто не знають, як же зберегти смак цієї прекрасної смачної і корисної ягоди до холодного часу року. Адже все дуже просто: достатньо приготувати варення з ожини з апельсином. Апельсин додасть ежевичному смаку і аромату приємну кислинку, зробить джем екзотичним, оригінальним і дуже смачним.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Ожина – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Желфикс – 1 пакет
Процес приготування:
Як приготувати варення з ожини з апельсином? Ягоди ожини перебрати, помити і просушити на кухонному рушнику.
З апельсина зняти цедру (саме вона нам і знадобиться). Натерти цедру на дрібній тертці.
Ожину пересипати в глибоку миску, блендером подрібнити ягоди в пюре. Желфикс змішати з двома столовими ложками цукру, всипати його до ежевичному пюре. Перелити ягідну масу в каструлю, додати туди терту цедру апельсина, все перемішати і поставити на вогонь. Коли ожиново-апельсинова маса закипить, додати в неї цукор, що залишився. Вогонь зменшити і заважати джем до повного розчинення цукру. Потім варити ще близько 3 хвилин до загустіння.
Банки для закочування варення з ожини з апельсином стерилізувати, кришки обдати окропом. Розлити по підготовлених таким чином банкам готовий джем, закатати банки. Перевернути банки догори дном і залишити остигати. Коли варення з ожини з апельсином охолоне, переставити банки місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з ожини Джем з ожини Джеми Ожина на зиму