Варення-п’ятихвилинка – відмінний варіант для зайнятих господинь, які не хочуть проводити весь вихідний на кухні. Смачне варення з польовий полуниці легко приготувати буквально за півгодини, з урахуванням всіх підготовок та стерилізації банок. Спробуйте цей рецепт, і ви точно не захочете повертатися до іншого способу заготівлі варення!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Полуниця лісова – 3 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з польовий полуниці п’ятихвилинка? Ягоди переберіть, видалите зіпсовані або підгнилі плоди, а також гілочки з листочками і комах.
Ягідки пересипте цукром, чергуючи шари ягід і підсолоджувача. На кілька годин залиште ягоди в такому положенні, щоб вони пустили сік. Можна просто залишити суміш на ніч, а до готування приступити до ранку.
Ємність з інгредієнтами поставте на плиту, увімкніть вогонь і доведіть до кипіння майбутнє варення. Після закипання полуниці зменшіть вогонь до помірно-середнього.
Буквально протягом п’яти хвилин варіть варення, знімаючи піну. Обов’язково безперервно помішуйте варення в цей час.
Каструлю з варенням зніміть з вогню і залиште до повного остигання, після чого повторіть всі процеси заново ще двічі. Здається, що це забирає багато часу, але це зовсім не так – поки остигає варення ви можете навіть йти на роботу, про вашу участь у його житті обмежується п’ятнадцятьма хвилинами всього.
Під час останньої варіння введіть в варення лимонну кислоту, перемішайте його і швидко розлийте по стерильним банкам. Кришки закрутіть відразу ж, а потім залиште варення остигати догори дригом перед зберіганням в коморі або підвалі.
Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варення з полуниці п'ятихвилинка Заготовки з полуниць на зиму Полуниця в сиропі на зиму