Літо-пора соковитих і солодких ягід і фруктів. Черешня сама по собі ягода дуже смачна, але в заготовках має не дуже насичений смак, тому бажано комбінувати її з іншими ягодами або фруктами. У поєднанні з полуницею вони представляють ароматний дует річного ласощі
Інгредієнти: на 1 порц.
- Черешня – 700 гр.
- Полуниця – 700 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з полуниці і черешні? Полуницю промийте, попередньо прибравши хвостики і листя. Черешню переберіть, промийте під проточною водою і дістаньте з неї кісточки.
Складіть ягоди в жаростійку форму або каструлю і всипте цукор. Поставте її на великий вогонь.
Закип’ятіть заготівлю, зменшіть вогонь до мінімального і варіть, помішуючи.
Дерев’яною ложкою прибирайте пінку з поверхні.
Всипте в варення лимонну кислоту. Вона збереже яскравий колір ласощі і продовжить термін зберігання на довгий час.
Приберіть форму з плити. Ягоди повинні залишитися цілими.
Розподіліть варення по стерильним банкам і закупорьте кришками. Переверніть тару догори дном і залиште остигати під ковдрою на ніч (або добу).
Приємного апетиту!
Варення з полуниці Варення з черешні Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму Черешня на зиму