Подати таке желе на сніданок до тостів, млинцям, оладкам – ідеальне рішення для гарного початку дня. Воно дуже густе, відмінно тримає форму, а аромат полуниці зберігається практично в первозданному вигляді, оскільки тривале варіння ми не використовуємо. Таке желе дуже подобається дітям – натуральне ласощі можна без побоювання давати маленьким ласунам.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Агар-агар – 10 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Готувати желе з полуниці з агар-агаром на зиму просто! Полуницю перебираємо, видаляємо дефектні екземпляри. Підготовлені ягоди ретельно миємо в проточній воді, чашолистки обриваємо. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути, помістивши їх на чисте сухе рушник.

Обсушену полуницю поміщаємо в глибоку каструлю для варіння варення і заглибним блендером подрібнюємо ягоди до стану однорідного пюре.

В отримане пюре додаємо цукровий пісок, перемішуємо. Ставимо на плиту і доводимо пюре з цукром до кипіння. Варимо при помішуванні п’ять-сім хвилин.

Агар-агар в окремій невеликій ємності ретельно змішуємо з водою кімнатної температури.

Отриману суміш вливаємо в кипляче желе, перемішуємо і продовжуємо варіння ще три хвилини.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо готове гаряче желе, закручуємо сухими кришками. Охолоджені банки з заготівлею ставимо в прохолодне темне місце на зберігання.

Поки желе гаряче, воно на вигляд досить рідке. Після застигання желе добре густіє і бере свій остаточний вигляд.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці Варення з полуниці з агар-агаром Джем з полуниці з агар агаром Желе з полуниці Полуниця на зиму