Полуничне варення – дивно смачне ласощі, однак не завжди можна набрати досить полуниці на пару баночок варення. У цьому випадку можна додати ревінь, який не буде перебивати смак полунички і додасть варенню легку кислинку.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 0,8 кг
- Ревінь – 0,7 кг
- желюючий Цукор – 0,5 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з полуниці і ревенем. Зберіть свіжу полуницю і ревінь. Добре промийте інгредієнти в проточній воді, видаліть плодоніжки у полунички, а ревінь наріжте на невеликі шматочки.
Фрукти покладіть в миску або каструлю для варива, а потім всипте туди желирующую суміш.
Ємність з майбутнім варенням поставте на плиту і доведіть до кипіння, після чого продовжуйте варити на дуже повільному вогні.
Коли варення трохи загусне, приблизно хвилин п’ять чи десять, можна вимкнути вогонь і розкладати заготовку по банках.
Після того, як ви розподілили варення по стерильним банкам, переверніть їх догори дном і укутайте до повного охолодження. Потім переверніть банки на місце і приберіть на зберігання до комори, льох або холодильник.
Приємного апетиту!
Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця у власному соку Ревінь на зиму