Полуничне варення – дивно смачне ласощі, однак не завжди можна набрати досить полуниці на пару баночок варення. У цьому випадку можна додати ревінь, який не буде перебивати смак полунички і додасть варенню легку кислинку.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця – 0,8 кг
  • Ревінь – 0,7 кг
  • желюючий Цукор – 0,5 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з полуниці і ревенем. Зберіть свіжу полуницю і ревінь. Добре промийте інгредієнти в проточній воді, видаліть плодоніжки у полунички, а ревінь наріжте на невеликі шматочки.

Фрукти покладіть в миску або каструлю для варива, а потім всипте туди желирующую суміш.

Ємність з майбутнім варенням поставте на плиту і доведіть до кипіння, після чого продовжуйте варити на дуже повільному вогні.

Коли варення трохи загусне, приблизно хвилин п’ять чи десять, можна вимкнути вогонь і розкладати заготовку по банках.

Після того, як ви розподілили варення по стерильним банкам, переверніть їх догори дном і укутайте до повного охолодження. Потім переверніть банки на місце і приберіть на зберігання до комори, льох або холодильник.

Приємного апетиту!

Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця у власному соку Ревінь на зиму