Смачне домашнє варення зазвичай являє собою ягоди, плаваючі в густому солодкому сиропі. Такий спосіб приготування можна назвати найбільш дбайливим для ягід і фруктів, так як вони піддаються недовгою термічній обробці в декілька заходів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Полуниця – 1500 гр.
  • Цукор-пісок – 1500 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з полуниці в сиропі. Полуницю переберіть, помийте ягоди, відріжте зелені хвостики і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла вода.

Приготуйте солодкий сироп. В окрему ємність всипте цукор і влийте до нього 200 мл води. Постійно помішуючи, доведіть сироп до кипіння і варіть на повільному вогні 5-7 хвилин, поки він не загусне.

Опустіть ягоди в гарячий сироп, акуратно перемішайте і залиште остигати на 10-12 годин. За цей час ягоди пустять сік і сироп збільшиться в об’ємі.

Після з допомогою шумівки дістаньте ягоди з сиропу. Сироп знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

Ягоди знову опустіть у гарячий сироп і залиште на 10-12 годин, за цей час рекомендується кілька разів ягоди в сиропі перемішувати. Таку процедуру повторіть ще 1-2 рази.

В останній раз доведіть сироп до кипіння, проваріть 5-7 хвилин, потім викладіть в нього ягоди, доведіть варення до кипіння і розкладіть його по сухим стерилізованим банкам. Якщо ягоди були водянистими і сироп вийде дуже рідким, то в останній раз його можна проварити трохи більше 15-20 хвилин. Таке чудове варення смачно їсти з чаєм і домашніми млинцями.

Приємного апетиту!

Варення Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму