Конфітюр готується з уварених у цукровому сиропі ягід і фруктів. В першу чергу це широко відомий десерт. Він використовується в кулінарії в якості доповнення до випічки, сирним мусів, каш і запіканок. Для отримання густого полуничного конфітюру знадобиться який-небудь желюючий компонент, пектин, агар-агар або желатин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати конфітюр з полуниці легко! Полуницю добре промийте, відірвіть хвостики і відкиньте на друшляк, щоб вона висохла.

Ягоди подрібніть в блендері до однорідного пюре.

Додайте в полуничне пюре цукор, перемішайте і поставте масу на вогонь. Варіть полуничне пюре до кипіння, після чого вимкніть плиту і залиште його на 30 хвилин остигати.

Желатин розведіть невеликою кількістю води і залиште його розбухати. Потім желатинову масу додайте до ягідної, перемішайте і знову поставте на вогонь, нагрівайте, але не кип’ятіть. Додайте лимонну кислоту, перемішайте і як тільки маса почне кипіти, зніміть з вогню.

Розкладіть конфітюр з чистим стерилізованим баночках і закрийте кришками. Зберігайте конфітюр в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці Варення з полуниці з желатином Желе з полуниці з желатином Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму